Houten koepeldak van kathedraal gaat in vlammen op

Houten koepeldak van kathedraal gaat in vlammen op St Petersburg, 26 aug. Een vrouw met kind haast zich voorbij de brandende Troitsky (drie-eenheid) kathedraal in St. Petersburg. Als gevolg van een uitslaande brand, gisteren, stortte het massieve koepeldak naar beneden. Het houten koepelgewelf was een van de grootste in Europa. Omstanders hielpen mee om in allerijl iconen en andere kunstvoorwerpen uit de kathedraal te redden. De kathedraal, uit 1835, stond in de – houten – steigers vanwege renovatiewerkzaamheden. Foto AP A woman carrying a child walks past the Trinity Cathedral with fire raging and the central dome collapsed in St. Petersburg, Russia, Friday, Aug. 25, 2006. A fire raged Friday in the 19th-century cathedral in St. Petersburg, bringing down the main cupola atop the stately church in Russia's former Imperial capital. (AP Photo/Dmitry Lovetsky) Associated Press