Günter Grass

Günter Grass LITERATUUR In zijn autobiografische boek Beim Häuten der Zwiebel bekent schrijver Günter Grass dat hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog bij de Waffen SS is geweest. Het boek lag deze week vervroegd in de boekhandels. „Maar over wie of waarover Grass schrijft, stilistisch is hij bijna altijd onweerstaanbaar. Hier is een van de hele grote barokke taalkunstenaars uit de literatuur van de laatste halve eeuw aan het woord. (...) Maar het moet gezegd: zelfs in zijn zwakke delen is Grass altijd nog beter dan het gros van zijn schrijvende tijdgenoten.” Wil Roulaux, 25 augustus 2006 Beim Häuten der Zwiebel. Steidl Verlag, 480 blz. € 24,70 ATTN EDITORS ++ NO SALES ++ NO ARCHIVES ++ PICTURE ONLY TO USE IN RELATION WITH STORYS ABOUT THE TV BROADCAST +++ Picture taken 16 August 2006 on the Danish Insel of Moen during the recording of a television interview for the broadcast "Wickerts Buecher" (Wickert's books) of German author Guenter Grass by German journalist Ulrich Wickert (not pictured). The interview will be broadcast on German TV ARD on 17 August 2006. German Nobel prize-winning author Guenter Grass has admitted his shame at serving in the Nazis' notorious Waffen SS in World War II, as his autobiography "Peeling Onions" in which he reveals his past went on sale on 16 August. AFP PHOTO DDP/NDR/JOERG GROENITZ GERMANY OUT AFP

In zijn autobiografische boek Beim Häuten der Zwiebel bekent schrijver Günter Grass dat hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog bij de Waffen SS is geweest. Het boek lag deze week vervroegd in de boekhandels.

„Maar over wie of waarover Grass schrijft, stilistisch is hij bijna altijd onweerstaanbaar. Hier is een van de hele grote barokke taalkunstenaars uit de literatuur van de laatste halve eeuw aan het woord. (...) Maar het moet gezegd: zelfs in zijn zwakke delen is Grass altijd nog beter dan het gros van zijn schrijvende tijdgenoten.”

Wil Roulaux, 25 augustus 2006

Beim Häuten der Zwiebel. Steidl Verlag, 480 blz. € 24,70