Wilde suiker

Wilde suiker Vandaag ben ik verkleed als handelsreiziger onderweg geweest. Ik trok door het Bijbels openluchtmuseum met een rugzak vol graan, koffiebonen en een paar sesamcrackers. Aangekomen bij een Bedoeïenentent kreeg ik een henna tekening op mijn hand, zodat ik beschermd was tegen eventuele ‘gevaren’ op mijn reis door het Midden-Oosten. Mijn tocht ging van Karavansarai via visserplaatsje Tell Arab naar de Romeinse nederzetting Via Orientalis. Gedurende de tocht heb ik mijn naam geleerd te schrijven in het Arabisch en probeerde ik zo veel mogelijk goederen te verhandelen, zoals anijs, peper, nootmuskaat, laurierbladeren en wierook. Wierook was vroeger duurder dan goud. De handelaar wilde eerst niet met me ruilen, ik had te weinig koffiebonen over. Gelukkig had pappa nog ‘wilde suiker’ (van zijn kopje koffie) in zijn rugzak en de deal was rond (ik was een rijk meisje). De trektocht was gaaf, aan het einde heb ik een echt handelsdiploma gekregen. Museumnieuws van Siri Kreukniet , 7 jaar, uit Barendrecht

Vandaag ben ik verkleed als handelsreiziger onderweg geweest. Ik trok door het Bijbels openluchtmuseum met een rugzak vol graan, koffiebonen en een paar sesamcrackers. Aangekomen bij een Bedoeïenentent kreeg ik een henna tekening op mijn hand, zodat ik beschermd was tegen eventuele ‘gevaren’ op mijn reis door het Midden-Oosten. Mijn tocht ging van Karavansarai via visserplaatsje Tell Arab naar de Romeinse nederzetting Via Orientalis.

Gedurende de tocht heb ik mijn naam geleerd te schrijven in het Arabisch en probeerde ik zo veel mogelijk goederen te verhandelen, zoals anijs, peper, nootmuskaat, laurierbladeren en wierook.

Wierook was vroeger duurder dan goud. De handelaar wilde eerst niet met me ruilen, ik had te weinig koffiebonen over. Gelukkig had pappa nog ‘wilde suiker’ (van zijn kopje koffie) in zijn rugzak en de deal was rond (ik was een rijk meisje). De trektocht was gaaf, aan het einde heb ik een echt handelsdiploma gekregen.

Museumnieuws van Siri Kreukniet , 7 jaar, uit Barendrecht