Vandenbroucke stapt als `Del Ponte` op fiets, met foto Tom Boonen

Rotterdam. Frank Vandenbroucke heeft voor opschudding gezorgd. Zoals de Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport gisteren berichtte reed de Belgische wielrenner eerder deze week in Inverno mee in een juniorenwedstrijd, en dat onder een valse naam: Francesco del Ponte, geboren op 3 november 1975 in het Italiaanse Losanna. Op zijn pas prijkte bovendien niet zijn eigen foto, maar wel die van wereldkampioen en landgenoot Tom Boonen, zo berichtte het roze sportdagblad. In de slotfase demarreerde de Belg. Toen hij in de slotkilometer werd achterhaald, sloeg hij linksaf om naar huis te fietsen. Vandenbroucke werd eerder dit jaar ontslagen bij Unibet.com. Hij werd eind juni, een dag voor het nationale kampioenschap, opgenomen in het ziekenhuis met vage klachten. VdB won in de jaren negentig grote wedstrijden als Luik-Bastenaken-Luik, maar zag zijn loopbaan mede door dopingperikelen in het slop belanden.