Televisie Overige Films

Speed (Jan de Bont, 1994, VS). Succesrijk Amerikaans regiedebuut van Nederlandse cameraman biedt eersteklas kermisvertier. Stadsbus vol nietsvermoedende passagiers mag niet langzamer dan 80 kilometer rijden, anders vliegt hij de lucht in. Met Keanu Reeves, Sandra Bullock, Dennis Hopper. RTL5, 20.30-22.30u.

Confidence (James Foley, 2003, VS/Canada/Duitsland). Ámusante misdaadfilm is soort remake van The Sting, met Edward Burns in de rollen van Robert Redford en Paul Newman. Hij probeert maffiabaas Dustin Hoffman erin te luizen. Ook met Rachel Weisz. Talpa, 20.35-22.15u.

Innocence (Paul Cox, 2000, Australië/België). Twee zestigers pakken na vijftig jaar hun jeugdliefde op in mooi drama van Australische Nederlander Paul Cox (Venlo, 1940). Ondanks hun levenservaring zijn de geliefden even onbeschreven als toen. Met alle onhandige tienerschroom van dien. Met Charles Tingwell, Julia Blake. Ned.1, 22.35-0.10u.

Zebraman (Miike Takashi, 2004, Japan). De veelfilmer Takashi (van Audition en Ichi the Killer) laat een sullige leraar zich, tot zijn eigen verbazing, ontwikkelen tot een superheld in streepjespak. In een tot in het onzinnige uitvergroot plot bevecht hij hilarische aliens en redt hij het Japan van 2010. MTV, 22.45-24.00u.

The Tuxedo (Kevin Donovan, 2002, VS). Elastieken actieheld Jackie Chan in een smoking die alles vanzelf doet: vechten, dansjes perfect uitvoeren, swingen als James Brown. BBC1, 23.35-1.10u.

Pane e tulipani (Silvio Soldini, 2000, Italië/Zwitserland). Internationaal succesrijke, charmante, Italiaanse feelgood movie. Door haar gezin ‘vergeten’ 40-jarige huisvrouw (Licia Maglietta) begint nieuw bestaan in een verstild Venetië, dat louter bevolkt lijkt door aardige, altruïstische mensen. Met Bruno Ganz als IJslandse ober. België 2, 0.20-2.15u.