Spaceshuttle Atlantis gaat zondag omhoog

Rotterdam. Zondag wordt vanuit Florida de spaceshuttle Atlantis gelanceerd. Met de nieuwe missie wordt de bouw hervat van het internationale ruimtestation ISS. Die kwam in 2003 stil te liggen toen de shuttle Columbia verongelukte na beschadiging van het hitteschild. Aan de komende lancering gingen een aantal niet-geplande reparaties vooraf. Moeilijk bereikbare bouten, die de belangrijkste communicatie-antenne aan de shuttlewand bevestigen, werden vorig weekeinde vervangen. De bouten zouden tijdens de lancering kunnen lostrillen.

Spaceshuttle Atlantis Foto AP ** ADVANCE FOR WEEKEND, AUG. 19-20 **The Space Shuttle Atlantis begins it's journey from the vehicle assembly building on it's way to launch pad 39b at the Kennedy Space Center at Cape Canaveral, Fla. on Wednesday, Aug. 2, 2006. Launch date for thenext Atlantis missionis set for Aug. 27.(AP Photo/John Raoux) Associated Press