Soderbergh en Clooney uiteen

LOS ANGELES, 25 aug. Acteur George Clooney en regisseur Steven Soderbergh hebben hun samenwerking beëindigd. In de krant The San Francisco Chronicle zei Soderbergh - die wordt gezien als mede-architect van Clooney`s carrière nadat hij de acteur in 1998 castte in Out of Sight - dat hun productiebedrijf Section Eight in maart zal ophouden te bestaan. Section Eight was een van de belangrijkste productiebedrijven achter een aantal succesvolle recente films, zoals Syriana en Good Night, and Good Luck, allebei met een grote rol voor Clooney. Voor zijn rol in Syriana won Clooney een Oscar.

”Het was een beetje zoals met de Beatles,” zei Soderbergh. ”De gedachte was: laten we uit elkaar gaan na Abbey Road - alleen dan minder zuur.” Het uiteengaan van de twee betekent ook dat de reeks Ocean-films - met Clooney in de hoofdrol als de schurk Danny Ocean - na het komend jaar uit te brengen Ocean's Thirteen stopt.