PSV treft Liverpool van Kuijt

PSV-trainer Ronald Koeman is tevreden over de loting van zijn club in de Champions League. PSV zit in een poule met Liverpool, Bordeaux en Galatasaray. Gisteravond was de loting in Monte Carlo.

De landskampioen, Nederlands enige vertegenwoordiger in Europa’s belangrijkste voetbalclubcompetitie, begint de zogeheten ‘groepsfase’ met een thuiswedstrijd, op dinsdag 12 september tegen Liverpool.

Koeman reageerde gematigd optimistisch op de loting. De oud-international zei in het NOS-programma Studio Sport mogelijkheden te zien in groep C. „We zijn zeker niet kansloos om in deze poule bij de eerste twee te eindigen. Liverpool is de sterkste ploeg, de andere drie ploegen maken evenveel kans op de tweede plaats.” De nummers één en twee gaan door naar de volgende ronde.

Liverpool beschikt met de nieuwe aanwinst Dirk Kuijt, verdediger Jan Kromkamp en middenvelder Boudewijn Zenden over een relatief grote Nederlandse inbreng. The Reds, in 2005 winnaar van de Champions League, plaatsten zich voor het hoofdtoernooi door Maccabi Haifa uit Israël in de derde voorronde te verslaan.

Bordeaux, afgelopen seizoen in Frankrijk tweede achter kampioen Olympique Lyon, begon met twee overwinningen aan de nieuwe competitie. Bij Galatasaray fungeert Erik Gerets als trainer. De Belgische oud-international was als speler en trainer-coach actief in Eindhoven. Zijn Turkse ploeg bereikte woensdag het hoofdtoernooi door in twee duels af te rekenen met het Tsjechische Mlada Boleslav (5-2 en 1-1).

PSV begint aan de tiende Champions League op rij. Alleen Manchester United nam in een onafgebroken reeks vaker deel aan het ‘kampioenenbal’ (elf keer). Sinds de eerste editie (1991) van de Champions League was PSV elf keer van de partij in het vooral financieel lucratieve toernooi.