PSV tevreden met loting

PSV begint aan de tiende Champions League op rij.

Trainer Ronald Koeman: „We zijn zeker niet kansloos.”

PSV speelt in de eerste ronde van de Champions League tegen Liverpool, Bordeaux en Galatasaray. Dat is het resultaat van de loting, gisteravond in Monte Carlo. De landskampioen, Nederlands enige vertegenwoordiger in Europa’s belangrijkste voetbalclubcompetitie, begint de zogeheten ‘groepsfase’ met een thuiswedstrijd, op 12 september tegen Liverpool.

Trainer Ronald Koeman reageerde gematigd optimistisch op de loting. De oud-international zei in het NOS-programma Studio Sport mogelijkheden te zien in groep C. „We zijn zeker niet kansloos om in deze poule bij de eerste twee te eindigen. Liverpool is de sterkste ploeg, de andere drie ploegen maken evenveel kans op de tweede plaats.” De nummers één en twee dringen door tot de volgende ronde.

Liverpool beschikt met de kersverse aanwinst Dirk Kuijt, verdediger Jan Kromkamp en middenvelder Boudewijn Zenden een relatief grote Nederlandse inbreng. The Reds, in 2005 winnaar van de Champions League, plaatsten zich voor het hoofdtoernooi door Maccabi Haifa uit Israël in de derde voorronde te verslaan.

Bordeaux, afgelopen seizoen in Frankrijk tweede achter kampioen Olympique Lyon, begon met twee overwinningen aan de nieuwe competitie. Bij Galatasaray fungeert Erik Gerets als trainer. De Belgische oud-international was als speler en trainer-coach actief in Eindhoven. Zijn Turkse ploeg bereikte woensdag het hoofdtoernooi door in twee duels af te rekenen met het Tsjechische Mlada Boleslav (5-2 en 1-1).

PSV begint aan de tiende Champions League op rij. Alleen Manchester United nam in een onafgebroken reeks vaker deel aan het kampioenenbal (elf). Sinds de eerste editie (1991) van het ‘kampioenenbal’ was PSV elf keer van de partij in het vooral financieel lucratieve toernooi.

Het CL-speelprogramma van PSV:

12 september: PSV-Liverpool

27 september: Bordeaux-PSV

18 oktober: Galatasaray-PSV

31 oktober: PSV-Galatasaray

22 november: Liverpool-PSV

5 december: PSV-Bordeaux