Onderzoek naar dood vermeende terrorist

Rotterdam. Rachid B., een vermeend lid van de terroristische Hofstadgroep, werd begin juli dood aangetroffen in zijn huis in Zierikzee. Justitie in Middelburg heeft een toxicologisch onderzoek ingesteld naar zijn dood. Volgens Bart Nooitgedagt, de advocaat van B., lag zijn cliënt in bed toen hij werd gevonden en had hij schuim op zijn mond. De advocaat zegt dat justitie onderzoekt of B. mogelijk is vergiftigd. ”Want het is natuurlijk vreemd dat een jonge, gezonde man op die manier overlijdt”, zegt de advocaat. De familie van B. zou te kennen hebben gegeven te vermoeden dat hij door een misdrijf om het leven is gebracht. Volgens een woordvoerder van justitie zijn daar nog geen aanwijzingen voor. Justitie houdt rekening met een zware epileptische aanval.