Meerdink terug bij Nederlands elftal, Robben ontbreekt

ZEIST. 25 AUG. Martijn Meerdink keert terug in de selectie van het Nederlands voetbalelftal. Bondscoach Marco van Basten presenteerde vanmiddag zijn selectie voor de EK-kwalificatieduels met Luxemburg (2 september) en Wit-Rusland (6 september). Meerdink maakte begin maart zijn debuut voor Oranje in een oefenwedstrijd tegen Ecuador. Een jaar eerder raakte de aanvaller van AZ zwaar geblesseerd aan de knie. In vergelijking met de selectie voor het duel met Ierland keren Ryan Babel, Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst en Wesley Sneijder terug bij Oranje. Arjen Robben van Chelsea ontbreekt vanwege een kuitblessure. Boulahrouz en Van Bronckhorst moeten de eerste wedstrijd nog geschorst toekijken. In Eindhoven tegen Wit-Rusland zijn ze wel inzetbaar.