Lucas speelt met Lang Lang

Lucas speelt met Lang Lang De 13-jarige pianist Lucas Jussen gaf afgelopen zaterdag op de Prinsengracht in Amsterdam een pianoconcert voor wel 60.000 mensen. Hij speelde een stuk van Schubert samen met Lang Lang, een beroemde pianist. „Ik kende Lang Lang alleen van de folders in Het Concertgebouw van Amsterdam en ik had hem eens op televisie zien spelen.” Lucas wilde Lang Lang graag ontmoeten. „Wat hij doet is heel bijzonder, want hij kan heel veel noten heel snel achter elkaar plaatsen. Dat lijkt eenvoudig maar dat is het niet.” Lucas zegt veel van hem geleerd te hebben. „Daar ben ik blij om, want ik denk dat ik hem niet snel weer zal zien. Hij heeft het natuurlijk veel te druk.” (Foto WFA) WFA40:25e PRINSENGRACHTCONCERT;20AUG2006- Zaterdagavond vond in Amsterdam het 25e Prinsengrachtconcert paats. Net zoals vijfentwintig jaar geleden traden diverse klassieke artiesten op, op een ponton in de gracht voor het Pulitzer Hotel. In het voorprogamma zong de sopraan Eva-Maria Westbroek. En net als bij het allereerste prinsengrachtconcert trad de Chinese pianist Lang Lang op. Hij speelde enkele muziekstukken met zijn vader. Foto: Lang lang achter de piano met een jong talent. WFA/ls/str. Birgit Berger WFA WFA

De 13-jarige pianist Lucas Jussen gaf afgelopen zaterdag op de Prinsengracht in Amsterdam een pianoconcert voor wel 60.000 mensen. Hij speelde een stuk van Schubert samen met Lang Lang, een beroemde pianist. „Ik kende Lang Lang alleen van de folders in Het Concertgebouw van Amsterdam en ik had hem eens op televisie zien spelen.” Lucas wilde Lang Lang graag ontmoeten. „Wat hij doet is heel bijzonder, want hij kan heel veel noten heel snel achter elkaar plaatsen. Dat lijkt eenvoudig maar dat is het niet.” Lucas zegt veel van hem geleerd te hebben. „Daar ben ik blij om, want ik denk dat ik hem niet snel weer zal zien. Hij heeft het natuurlijk veel te druk.” (Foto WFA)