Laatste filmrolletje van Fuji in Tilburg

Laatste filmrolletje van Fuji in Tilburg Tilburg, 25 aug. Bij Fuji in Tilburg is vanmorgen rond elf uur de productielijn van filmrolletjes gesloten. De fabriek van het Japanse fotografieconcern was de laatste in Europa die nog analoge filmrolletjes maakte. De productie van fotorolletjes in Tilburg was door de opmars van digitale fotografie al gedaald van 200 miljoen in 2001 tot de helft daarvan vorig jaar. Fuji concentreert de productie nu in Japan. In Tilburg, waar het bedrijf achttien jaar geleden zijn Europese productie vestigde, blijft het bedrijf onder meer fotopapier en printplaten produceren. Door de sluiting van de filmrolletjesfabriek gaan 250 banen verloren in Tilburg, waar nu nog ruim 1.000 mensen bij Fuji werken. Foto Bas Czerwinski 25-08-2006, TILBURG. LAATSTE FUJI FILMPJE IN DE FABRIEK IN TILBURG. FOTO BAS CZERWINSKI Fotografie Industrie Czerwinski, Bas