Israël en vooroordelen over joden

Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wil in de krant van 17 augustus dat Nederlandse kinderen op school leren de situatie in het Midden-Oosten los te zien van vooroordelen over joden. Dit is een gotspe daar deze scheiding niet mogelijk is.

Israël los zien van vooroordelen over joden, zoals het CIDI wil, kan pas als Israël zichzelf los van uitsluitend joodse politieke belangen opstelt en als het niet langer boven de internationale rechtsregels wil staan. De VS moeten dit aan de Israëlische regering opleggen. Zolang zij de joodse staat niet terug op de grond hebben gezet, hoeft het Nederlandse onderwijs niet te leren dat Israël nu geen joodse staat is, waarvan de politiek geheel door joden en joodse belangen in binnen- en buitenland wordt bepaald.

Helaas zijn Amerikaanse oliebelangen bij het conflict rond Israël zo groot, dat wij bij de pomp nog lang mogen meebetalen aan het voortduren van dit conflict.

    • Hans Dalhuijsen Hulshorst