Internet Voorkeur

Kies de beste film.Wat is volgens de huidige maatstaven de beste film aller tijden? Op www.debestefilm.nl wordt de bezoeker uitgenodigd om mee te doen aan een eigentijdse filmverkiezing. Daarmee wordt dan hopelijk tegelijkertijd nu eens de klassieke film Citizen Kane van Orson Welles, die al jarenlang álle lijstjes met de beste films aanvoert, van de eerste plaats verdreven.

Want ook de organisatoren van de verkiezing voor de beste film – de NPS, de Filmkrant en NRC Handelsblad – vinden dat het 65 jaar nadat deze film zijn première beleefde wel eens tijd wordt voor een nieuwe nummer één.Dus kan de deelnemer aan de verkiezing vijf films aanwijzen uit een voorselectie van 250 stuks. De lijst is op de website in te zien en loopt van 8 ½ (Federico Fellini, 1963) tot Het zevende zegel (Det Sjunde inseglet, Ingmar Bergman, 1957). Jongere deelnemers hoeven niet ongerust te worden: ook films als The Lord of the Rings, Star Wars, The Terminator en The Matrix staan op de lijst. Bovendien is het mogelijk om zelf één titel in te voeren als je favoriete film niet op de lijst staat.

De uitslag wordt bekendgemaakt tijdens de uitzending van De avond van de grote filmquiz op 1 oktober, Nederland 3.

Meer informatie op: www.debestefilm.nl;www.imdb.com.