Extra aangeklede notebook

Van de schrijfmachine naar de notebooks is een quantum sprong voorwaarts geweest En nog steeds wordt aan de notebooks gesleuteld om ze beter te maken.

Notebook dv2000 van HP Image converted using ifftoany

De nieuwste notebook van HP, de dv2000, ziet er aantrekkelijk uit en is leuk geprijsd.

Door te kiezen voor een 14,1 inch breedbeeldscherm is de machine lichter dan veel andere machines in vergelijkbare configuraties. ‘Consumenten die voor de tweede keer een notebook aanschaffen, kiezen voor een machine die lichter is”, zegt Kevin Frost, general manager van de Personal Systems Group van HP.

HP Quickplay biedt de mogelijkheid om muziek of films af te spelen zonder daarvoor het besturingssysteem op te hoeven starten. De machine heeft daarvoor een aantal verlichte toetsen waarmee ook in het donker alle noodzakelijke handelingen zijn uit te voeren. Zoals het aanpassen van het volume, het kiezen van andere fragmenten en het doen starten en stoppen van bijvoorbeeld een dvd.

Met de meegeleverde afstandsbediening kan dit uiteraard ook. Wanneer deze niet wordt gebruikt, kan de afstandsbediening aan de zijkant van de machine in een slot worden geschoven zodat zij ook niet zoek kan raken.

Voor het overzetten van foto’s en video is een mediareader waarmee vijf soorten geheugenkaartjes gelezen en beschreven kunnen worden. Helaas ontbreekt Compactflash. Al wordt dan voor veel digitale compact camera’s het SD-kaartje gebruikt, een groeiend legioen gebruikers van digitale spiegelreflexcamera’s gebruikt Compactflash.

Uiteraard is de nieuwe HP wel voorzien van een Firewire-aansluiting en drie usb-2.0-poorten. Gebrande cd’s of dvd’s kunnen met de ingebouwde Lightscribe-technologie netjes van een mooie label worden voorzien, zonder gedoe met stickers.

Inspelend op de populariteit van videochatten via MSN, Skype en andere programma’s is ook een 1,3 megapixel webcam ingebouwd. Met de aanwezige draadloze netwerkondersteuning kan de gebruiker op verschillende plekken contact houden met de buitenwereld. Ook buiten. Het scherm geeft ook wanneer de zon schijnt een duidelijk beeld.

De HP dv2000 kost 1.299 euro.

    • Laurens van Aggelen