Drie keer buigen

Wij wonen in Hong Kong. Wij zijn hier vorig jaar gekomen en wij vinden het hier heel leuk. De school is wel heel anders, wij zitten nu op een Engelse school (we gaan met een echte schoolbus ) waar we ook Chinees leren. Hier draagt iedereen een schooluniform, dat is echt heel anders dan op onze vorige school in Engeland. Daar konden we wel lekker buiten spelen, dat kan hier niet want het is veel te warm en er is geen grasveld op school. We gaan ook nog twee uur per week naar de Nederlandse school. Onze pappa en mamma willen niet dat we ons Nederlands gaan vergeten.

Wij wonen in een appartement, zonder tuin maar wel met een zwembad, vlakbij het strand. Het strand is heel groot en heel leuk , het zand is wel warm. Onze hond Satu kan lekker langs de zee rennen. Je hebt hier hele rare trams. Dubbeldekker trams. Die zijn wel oud maar ook heel grappig. Wij gaan hier, als het niet te warm is, in het weekend naar Lamma Island om lekker te wandelen en ijs te eten, of we gaan lekker zwemmen. Wij zitten allebei nu in het zwemteam en we zwemmen heel hard.

De marktjes zijn ook leuk maar wel druk. En de musea zijn super leuk. Wij hebben al veel tempels gezien. Daar moet je wierook aansteken, drie keer buigen en dan mag je een wens doen. Je mag aan niemand zeggen wat je gewenst hebt anders komt het niet uit. Wij gaan over een paar weken naar Nederland op vakantie, naar Soest, waar we lekker buiten kunnen spelen met de skelter.

Verslag van Pim en Puck Dekker, 6 en 7 jaar, uit Hong Kong, China