Casio GPS-horloge

Waar blijft de tijd? Dat zou een passende omschrijving zijn voor het GPS-horloge dat Casio uitbrengt. De GPR-100 weegt slechts 64 gram en bevat satellietnavigatie om hardlopers op het juiste pad te houden en hun snelheid nauwkeurig te meten. Daarnaast geeft het uurwerk de exacte satelliettijd weer. Casio heeft een rijke traditie om rare dingen

gpr100_S.jpgWaar blijft de tijd? Dat zou een passende omschrijving zijn voor het GPS-horloge dat Casio uitbrengt. De GPR-100 weegt slechts 64 gram en bevat satellietnavigatie om hardlopers op het juiste pad te houden en hun snelheid nauwkeurig te meten. Daarnaast geeft het uurwerk de exacte satelliettijd weer.
Casio heeft een rijke traditie om rare dingen in horloges stoppen. Kijk maar naar deze lijst met mijlpalen. Dat begon met de wat priegelige rekenmachine (1981)reken_casio.jpg, gevolgd door een horloge met hartslagmeter (1993), afstandsbediening (1994) en mp3-speler (2000). Het eerste GPS-horloge van Casio stamt uit 1999, maar de GPR-100 is wel een stuk kleiner en onopvallender dan zijn voorganger. Nog steeds is er één belangrijke makke: navigeren vreet stroom. Na twee uur houdt de batterij het voor gezien. Een hele marathon al gps’end uitlopen lukt dus net niet.

Een plaatje van het - wat logge -oude GPS-horloge:gps_casio.jpg