7 redenen om uit te gaan

Beeld van Caius Spronken KUNST Festival des Arts : Bärwaldt Galerie, Tongersestraat 11. Open: vr-zo 14.00u-18.00u, do 14.00-21.00u. Inl: 043-3216823 & www.baerwaldtgalerie.nl Bärwaldt Galerie presenteert tot en met 31 oktober het Festival des Arts. Schilderijen, beelden en objecten van meer dan 20 toonaangevende hedendaagse kunstenaars. Verdeeld over 3 etages, 2 beeldentuinen en 1 achterhuis zijn werken tentoongesteld van onder meer Corneille (meer dan 300 werken ), Appel, Sjer Jacobs, Caius Spronken, Riet de Jong, Herman Brood, Jan Latinne en Rietje Geurts.

Simply Bread

Stationsstraat 36, Telefoon (043) 325 99 29Keuken open 08.00-17.00, za tot 16.00, zo geslotenFast food / Internationaal

Pilotstore van een mogelijk nieuwe keten, geïmporteerd uit trendy Londen. In een licht, appeltjesgroen decor bestel en betaal je gelijk aan de counter, waarna je neer kunt ploffen op een van de krukken. Gasten van hotel La Bergère starten hier hun dag, maar ook voor de passant is Simply Bread een uitstekend ontbijt- en lunchadres voor een gezonde boterham, bagel of salade. Vers sap en andere speciale frisdranken maken het dubbel healthy.

uitstekend Een aparte kaart met sandwiches, broodjes en muffins. De sandwiches worden vers bereid en zijn voortreffelijk. Simply Bread is onderdeel van het zeer trendy hotel La Bergère en dat is te merken. Trendy, hip en vers en zijn de sleutelwoorden. (31-07-2006, A.G. te Berg en Terblijt)

goed Smakelijke broodjes, lekkere koffie. Wel een wat slome bediening, tien minuten wachten op twee bagels is toch wat lang. Jammer dat ze niet vroeger open zijn, dan zou het een perfect ontbijtadres zijn. (30-07-2006 S.H. te Maastricht)

2 INKOM 2006

NK Mobieltjes werpen

: De Geusselt, Stadionweg. Tijd: 12.00-14.30u. Informatie: www.inkom.unimaas.nl

Vanmiddag zal tijdens de ‘Lunch en Lounge’ het Nederlands kampioenschap mobiel werpen van Hi plaatsvinden.In aanwezigheid van Yes-R, Barbara de Loor en Valerio (TMF) zal worden gestreden in de categorieën ver-gooien en freestyle. De winnaars nemen zaterdag deel aan de Wereldkampioenschappen in het Finse Savonlinna. Deelname is vrij voor iedereen, dus ook voor niet-studenten. Als je geen oud mobieltje hebt kan je er ter plekke eentje krijgen. Inschrijven kan tijdens het eerste half uur van de Lunch & Lounge.

3 EETFESTIJN

Preuvenemint

: Vrijthof. Vr 16.00-02.00u, za 12.00-02.00u, zo 12.00-00.00u. Inl: www.preuvenemint.nl

Het Vrijthof is omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant tijdens de 25ste editie van het culinair festijn Preuvenemint. Op het plein staan zo’n veertig kraampjes waar je lekker kan eten en drinken, en tegelijkertijd genieten van een gevarieerd muziekprogramma. Het woord Preuvenemint is een samentrekking van de Maastrichtse dialectwoorden preuve (proeven) en evenemint (evenement). De toegang is gratis maar je hebt wel speciale Preuvenemint-bankbiljetten nodig om consumpties mee te betalen, de zogenaamde preuvenelappe.

4 OPENLUCHTFILMS

Yojimbo & Magnetic Rose

: Plein 1992. Tijd: 22.00u. Inl: www.cinemaluna.nl

Als afsluiting van de zomertentoonstelling ‘De grote golf bij Kanagawa’ vertoont Centre Céramique vanavond de Japanse film Yojimbo (1961) van Akira Kurosawa. In de film komt een zwervende samoerai in een dorp terecht waar een bende oorlog heerst. Hij besluit om op curieuze wijze een einde te maken aan de bloedige vete. Voorafgaand aan de hoofdfilm wordt de animatiefilm Magnetic Rose (1995) van Katsuhiro Otomo vertoond. Bij slecht weer zullen de films te zien zijn in de hal van Centre Céramique.

5 KUNST

Festival des Arts

: Bärwaldt Galerie, Tongersestraat 11. Open: vr-zo 14.00u-18.00u, do 14.00-21.00u. Inl: 043-3216823 & www.baerwaldtgalerie.nl

Bärwaldt Galerie presenteert tot en met 31 oktober het Festival des Arts. Schilderijen, beelden en objecten van meer dan 20 toonaangevende hedendaagse kunstenaars. Verdeeld over 3 etages, 2 beeldentuinen en 1 achterhuis zijn werken tentoongesteld van onder meer Corneille (meer dan 300 werken ), Appel, Sjer Jacobs, Caius Spronken, Riet de Jong, Herman Brood, Jan Latinne en Rietje Geurts.

6 OPENLUCHTMUZIEK

Muziek in het Stadspark

: Stadspark Onze Lieve Vrouwewal, voor het Pesthuis. Tijd: 13.00u. Toegang: gratis. Inl: www.zichtopmaastricht.nl

In de 19e eeuw was de kiosk in het stadspark een podium voor veel harmonieën en fanfare-orkesten. Tijdens de openluchtconcerten op zondagmiddag werd er geflaneerd, gedanst en geluisterd naar muziek. Dit oud-Maastrichtse fenomeen zal op zondagmiddag herleven. Dan zal de Koninklijke Harmonie van Maastricht 1825 een concert verzorgen met een 19e eeuws karakter. Aansluitend een optreden van het Blazersensemble Raak. Flaneren, ontspannen luisteren in het gras of op het terras.

7 FILM & DEBAT

Lezersaanbieding nrc.next

Den Haag: Filmhuis, vrijdag 19.15u. Amsterdam: Rialto, zaterdag 19.30u. Rotterdam: Lantaren/Venster, zo 19.15u. www.moviesthatmatter.nl

Dit weekeinde vinden er voorpremières plaats van Gouden Beer winnaar Grbavica. Deze Bosnische film toont de gevolgen van verkrachting tijdens de burgeroorlog in Joegoslavië. Na afloop zijn er debatten met hoofdrolspeelster Mirjana Karanovic en deskundigen. Nrc.next lezers krijgen op vertoon van de nrc.next van vrijdag 25 augustus 1,50 euro korting op een toegangskaartje.

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens