www.nrc.nl

** FILE ** The Holocaust memorial in Berlin is seen in a May 10, 2005 file photo. Vandals scratched a swastika into one of the slabs that makes up Berlin's Holocaust memorial at the weekend, police said Sunday, July 30, 2006. The memorial to the 6 million Jews killed in Europe under the Nazis was created by U.S. architect Peter Eisenman and consists of an undulating field of 2,711 slabs through which visitors can wander. (AP Photo/Markus Schreiber) Associated Press

Fotoalbum van Europa. Alle lezers van NRC Handelsblad kunnen meedoen aan het volgende onderdeel van het project ‘We the People’. Stuur een foto in en maak samen met andere lezers van NRC een digitaal fotoalbum van Europa.

Wat verbeeldt Europa het best? Lezer Diederik van der Heijden koos voor het holocaustmonument in Berlijn. (foto) „Deze zee van beton lijkt ogenschijnlijk simpel bedacht, maar is indrukwekkend wanneer men er in, naast of boven staat.”

Deelnemen aan het project is eenvoudig: zoek uw favoriete foto, plaats die op de kaart, schrijf een toelichting, dwaal over de interactieve kaart van Europa en bekijk de foto’s van andere lezers.

Dit is het tweede project van ‘We the People’. In mei en juni schreven lezers samen een plan voor de toekomst van Europa. De bijdragen hierover zijn nog na te lezen op de site:

wethepeople.nrc.nl.

Stijlvolle computers. In het Weblog Hebben worden de nieuwste apparaten en gadgets besproken. Gisteren ging het over Sony. „Je zou het bijna vergeten, maar het is tien jaar geleden dat Sony zijn Vaio-serie introduceerde: een productlijn van stijlvolle – en daardoor vaak iets duurdere – computers. Voor Windows-gebruikers met smaak, zeg maar. Het duurde tot 1999 voordat de eerste Vaio’s in Nederland te koop waren.

„In de VS is voor het Vaio-feestje en gelimiteerde anniversary-serie uitgebracht van Vaio FJ-notebooks (foto). Die waren al in allerlei kleuren verkrijgbaar, maar nu krijgen ze ook nog eens een ander dessin mee. De opdruk varieert van speels groene bloemen tot orange burst. Vanaf 1.400 dollar in Sony’s Amerikaanse webshop.”

weblogs.nrc.nl/weblog/hebben