Volkert & Mohammed

Foto Leo van Velzen Foto Leo van Velzen Scheveningen, 03-06-06. Beeld uit de voorstelling "Volkert van der G. & Mohammed B." van Ger Beukenkamp bij het Nationale Toneel. Met Pieter van der Sman en Khaldoun Alexander Elmecky onder regie van Johan Doesburg. Foto Leo van Velzen Velzen, Leo van

Het Nationale Toneel speelt extra voorstellingen van Volkert van der G. en Mohammed B. van Ger Beukekamp. Hij laat de moordenaars van Pim Fortuyn en Theo van Gogh samen in een cel in discussie gaan. Het gaat hard tegen hard in deze dialoog, maar beiden voelen verzet tegen een materialistisch Nederland. Acteur Khaldoun Alexander Elmecky heeft als Mohammed B. superieure, kalme aanwezigheid. Op de beste momenten moet de toeschouwer vechten tegen compassie voor beiden.

24-26 aug A'dam, Bellevue. Inl 020- 530 5301 of www.theaterbellevue.nl.