Veel buien

Een kleine, maar actieve storing ligt komende nacht over Nederland en trekt heel langzaam oostwaarts. Tot en met zaterdag doet dit lagedrukgebiedje zijn invloed gelden, maar dat betekent niet dat het vanaf zondag stabieler wordt. Vanuit het westen naderen namelijk alweer nieuwe storingen. Bij dit alles blijft het aan de koele kant.

Na een overwegend droge dag vielen er vandaag opnieuw stevige buien hier en daar. Komende nacht zal het landinwaarts overwegend droog zijn met een paar opklaringen. Bij weinig wind ontstaan er een paar mistbanken. Het koelt af naar waarden tussen 11 en 15 graden.

In het westen en uiterste noorden blijven vannacht buien vallen en morgen overdag leeft ook elders de buiigheid weer fors op. Lokaal komt het tot onweer. De wind houdt zich rustig en afhankelijk van buien en spaarzame opklaringen is het ’s middags tussen 16 en 20 graden.

Zaterdag verandert er weinig. Soms breekt de zon even door, maar er ontwikkelen zich een groot aantal, soms forse buien.

De zondag verloopt wat droger, maar ook dat zal geen enerverende zomerdag zijn. Er steekt een matige noordwester op en net als zaterdag wordt het rond 19 graden.

Na het weekeinde blijft het sterk wisselvallig. Naast enkele opklaringen zullen er geregeld buien vallen. Ook de laatste dagen van augustus zullen dus nat verlopen. Het blijft aan de koele kant met maximumtemperaturen rond 19 graden.