US Open: Krajicek versus Sjarapova

Michaëlla Krajicek staat volgende week op de US Open voor een zware opgave: Maria Sjarapova te verslaan in de eerste ronde van de laatste grandslam van het jaar.

De 19-jarige Russin is als derde geplaatst voor het toernooi in New York. De 17-jarige Krajicek doet voor het eerst mee aan de US Open, dat maandag begint.

Sjarapova en Krajicek hebben op het hoogste niveau niet eerder tegen elkaar gespeeld. Sjarapova haalde dit jaar de halve finales van Wimbledon en de Australian Open. In 2004 won ze Wimbledon. Vorig jaar haalde de Russin de finale van de US Open. Daarin ze verloor ze van Kim Clijsters.

De Franse nummer één Amélie Mauresmo treft in de eerste ronde een qualifier.

Titelverdediger Roger Federer stuit in de eerste ronde van het US Open op de Taiwanees Yeu-Tzuoo Wang. De Zwitserse nummer één van de wereld gaat in de Verenigde Staten op jacht naar zijn negende grandslamoverwinning.

De Nederlander Raemon Sluiter speelt in de eerste ronde tegen de Amerikaan Wayne Odesnik. De pas 20-jarige speler werd in 2004 prof. Op de wereldranglijst staat de Amerikaan 181ste. Tot nu toe speelde hij vooral op challengers.

De Spanjaard Rafael Nadal, de nummer twee van de plaatsingslijst, neemt het op tegen de Australiër Mark Philippoussis. André Agassi treft Andrei Pavel uit Roemenië. Voor Agassi is het US Open zijn laatste toernooi. Daarna neemt hij afscheid als proftennisser. (ANP, Reuters)