United 93

(L to R) COREY JOHNSON as Louis Nacke, DAVID ALAN BASCHE as Todd Beamer, CHRISTIAN CLEMENSON as Thomas E. Burnett, Jr. and CHEYENNE JACKSON as Mark Bingham prepare to fight back against their hijackers in the unflinching drama United 93 from writer/director/producer Paul Greengrass.

Paul Greengrass verfilmde de gebeurtenissen rond de fatale vlucht van het vierde gekaapte toestel van 11 september. Met zijn schokkerige beelden brengt hij de kijker 115 benauwende, opwindende, hartverscheurende minuten dichter bij de gebeurtenissen van die dag dan het medium film ons ooit heeft kunnen brengen. Alles krijgen we te zien en alles maakt even veel indruk. United 93 is de eerste bioscoopfilm over 9/11 en hij zal nog heel lang de beste blijven.

Regie: Paul Greengrass. Met: Christian Clemenson, Trish Gates, Polly Adams.