Televisie Voorkeur

In de documentaire Justiça een portret van het corrupte politieapparaat en het bureaucratische rechtssysteem in de Braziliaanse wereldstad Rio de Janeiro. Maria Ramos volgt de drie belangrijkste betrokkenen bij een strafproces: een rechter, een pro-deoadvocate en een jonge verdachte. Ze blijken alle drie gevangenen van een bureaucratisch systeem. Ned.3, 22.50-0.20u. Foto Selfmade Films Selfmade films

actualiteiten

Twee vandaag. Reportage over de aangifte van de Stichting Dier en Recht Nederland wegens mishandeling van dieren op de veemarkten in Leeuwarden en Utrecht. Gedurende anderhalf jaar maakte de organisatie undercover filmbeelden. De Inspectie Dierenbescherming noemt de beelden schokkend. De Algemene Inspectiedienst en op de veemarkten aanwezige dierenartsen hadden moeten ingrijpen. Ned.1, 18.20-19.00u.

Netwerk. Aandacht voor Somalisch-Nederlandse kinderen die zijn achtergelaten in Somalië in vervolg op de uitzending van februari over smokkelpraktijken. Op jonge leeftijd worden de kinderen naar Nederland gesmokkeld. Als de kinderen ouder zijn, worden ze zonder papieren achtergelaten in Somalië. Deze Nederlandssprekende jongeren proberen via de Nederlandse ambassade in Ethiopië weer naar Nederland te komen. In de uitzending bleek dat de ambassade geen enkele hulp bood. Wat hebben de ministers Bot en Verdonk gedaan en hoe is het met de kinderen die in Afrika zitten? Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Verslag van de eerste nationale naturalisatiedag, het vervolg op het teruggekeerde vliegtuig naar Schiphol, de situatie in Libanon en Rijksbouwmeester Mels Crouwel die in de serie De beuk erin zijn lelijkste gebouw aanwijst. Ned.3, 22.20-22.50u.

documentaire

Terzake zomer: Haarextenties, van hier tot in India. Reportage over de herkomst van het menselijk haar dat bij extensions of haarverlenging wordt gebruikt. België 2 (Canvas), 20.00-20.50u.

Rare streken: De sluipende luipaard. Het leven van de luipaard Tjololo wordt opgroeiende vier jaar lang gevolgd. Het Zuid-Afrikaanse Mala Mama Game Reserve is een gevaarlijk gebied om volwassen te worden. België 2 (Canvas), 20.50-21.45u.

Koppen: Wat na Maeve? Maeve Coughlan was een Australisch meisje van tien jaar. Ze werd tijdens een fietstocht met haar vader doodgereden. Vanavond het aangrijpende verhaal van het ergste wat elke ouder kan overkomen, de dood van je kind. België 1, 21.10-22.00u.

De wereld van Tarantino: Dad. Reportage van de Canadese reporter Chris Triffo die een eerlijk portret van zijn eigen vader Roger Triffo maakte. In 1970 verliet de man zomaar zijn huis, mooie vrouw en vier kinderen. Na 25 jaar wil Chris antwoorden. België 2 (Canvas), 22.20-23.25u.

Warriors of the French Foreign Legion. Reportage over het Vreemdelingenlegioen, een controversiële strijdmacht, omgeven door mythen en legenden. De legionairs worden opgeleid tot geharde commando’s die de gevaarlijkste klussen klaren. National Geographic, 23.00-24.00u.

Liebes-Safari in Kenia. Reportage over Duitse vrouwen van middelbare leeftijd die tijdens een vakantie in Kenia hun droomman hopen te vinden, terwijl de straatarme Keniaanse ‘beach boys’ hopen op een betere toekomst in Duitsland. ARD, 23.45-0.15u.

informatief

Seven man-made wonders. Serie over bijzondere bouwwerken in de diverse regio’s van Engeland. Vandaag o.a. Brunei’s Clifton Suspension Bridge en het SS Great Britain en de warmwaterbronnen van Bath. BBC2, 20.00-20.30u.

praatprogramma

Zomeravondcafé. Gesprekken over familie en opvoeding met onder anderen NCRV-presentator Jochem van Gelder en kinderpsycholoog Tischa Neve die de coaching doet voor het televisieprogramma Schatjes. Ned.2, 19.30-20.30u.

Zomer 2006. Gast is onder anderen de Nederlandse deejay Tiësto die sinds kort ambassadeur is van het aidsproject Dans4life. Verder schrijver en jurylid Marc Reynebeau over zijn boek Het nut van het verleden en Tante Kaat die voor de Belgische televisie vervuilde huishoudens helpt in netheid en orde. België 1, 22.00-22.54u.

Wat zou jij doen? Karin de Groot praat met mensen die leven met een orgaan van een ander. In Nederland is donatie anoniem en wordt contact tussen de donor of nabestaanden van de donor en de ontvanger afgeraden. Sommige gasten in het programma lukte het wel. Ned.1, 22.20-22.55u.

sport

Voetbal: Loting Champions League. Rechtstreeks verslag van de loting voor de Champions League voor het komend seizoen, in Monaco. In de studio zitten presentator Tom Egbers en analyticus Youri Mulder. Uit Monaco geeft Arno Vermeulen commentaar op de loting. Ned.2, 18.00-19.05u.

UEFA Cup. Na een voorbeschouwing een rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen FC Levadia Tallinn uit Estland en FC Twente. Beide teams strijden om deelname aan de UEFA Cup. Barbara Barend en analist Johan Derksen presenteren de voetbalwedstrijd. RTL7, 19.30-22.00u.