Televisie Overige films

Sexo por compasión (Laura Mañá, 2000, Spanje/Mexico). Feministische fabel, met als moraal dat prostitutie ook een goede daad kan zijn, van debuterende regisseuse Mañá (Barcelona, 1968). In Mexicaans woestijndorpje, dat soms monochroom is en soms fleurig – hoopt een vrouw van een jaar of vijftig (de Franse actrice Elisabeth Margoni) haar weggelopen man terug te winnen door zondares te worden. Ze verandert haar naam in Lolita en ontvangt alle mannen van het dorp, tot genoegen (sic!) van hun echtgenotes. Ned.3, 20.05-22.00u.

Armageddon (Michael Bay, 1998, VS). Onverwoestbaar patriottisme en voorturende explosies kenmerken actiefilm waarin de aarde wordt bedreigd door de inslag van een meteoriet ter grootte van de staat Texas. Dwarse Bruce Willis wordt de ruimte ingestuurd om het ding van binnenuit op te blazen. Opmerkelijke nonchalance waarmee honderden doden in New York vallen. BBC1, 22.00-1.00u., onderbroken door nieuws.