Televisie Film van de dag

Out of Sight. Deze Elmore Leonard-verfilming is vrijwel perfect: met acteurs die er plezier in hebben de oneliners van Leonard te bezigen. De regie is speels en gebruikt op inventieve wijze een flashbackstructuur, en de soundtrack gebruikt lekkere liedjes die goed de sfeer ondersteunen. Out of Sight bevat bovendien een bij uitbreng al klassieke scène. Als bankovervaller Jack (George Clooney) ontsnapt uit de gevangenis, wordt hij vervoerd in de achterbak van een auto. In diezelfde achterbak komt FBI-agente Karen (Jennifer Lopez) terecht. Dan volgt een prachtige verleidingsscène die slechts wordt verlicht door het achterbaklampje. De twee zijn aan elkaar gewaagd en zo vormt deze sexy en grappige sequentie een moderne variant op de schaakscène uit The Thomas Crown Affair, waarin Faye Dunaway en Steve McQueen het ook al moeilijk hebben om elkaar niet op te vreten.(Steven Soderbergh, 1998, VS), Net5, 20.30-22.55u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg