Straatlicht is typisch Europa

Jos Jonkhof is onder de indruk van de moderne straatverlichting in Le Touquet-Paris-Plage, iets ten zuiden van Calais in Noord-West Frankrijk. Hij stuurde daarvan een foto naar We the People, de interactieve website van NRC Handelsblad, om er Europa mee te verbeelden. ,,De kwaliteit van de openbare ruimte – overdag en ‘s nachts – is in het ‘Oude Europa’ al vanaf de negentiende eeuw een essentieel beeldmerk van de klassieke metropool”, aldus Jonkhof. De fotosite die op dinsdag 8 augustus opende, bevat tot nog toe zo’n 250 bijdragen. De site probeert met behulp van foto’s van deelnemers de identiteit en diversiteit van Europa uit te drukken. We the People vraagt de lezers; ‘wat verbeeldt Europa het best?’ Op een interactieve kaart kunen de foto’s worden bekeken.

Stuur ook uw foto in via: http://wethepeople.nrc.nl