Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met fotograaf Guus Rijven die het grensgebied tussen documentaire en autonome fotografie onderzoekt. Met zijn foto’s in Tokaido Gaande Weg geeft hij een hedendaagse visie op de 53 pleisterplaatsen van de Tokaido, de weg die het keizerlijke Kyoto met het wereldse Tokio verbond. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met galeriehouder Lex Daniels over zijn Miniatuurmuseum voor Hedendaagse Kunst dat nog geen onderkomen heeft. Het museum omvat 1.500 (miniatuur)werken van o.a. Roy Lichtenstein, Damien Hirst, Rob Scholte, Karel Appel, Wim T. Schippers. Verder Herre de Vries, die boeken en papier restaureert, over waarom we boeken niet gewoon herdrukken in plaats van ze te restaureren. En het slot van een drieluik over Lami i Madh, het dorp in de bergen van Noord-Albanië dat nagenoeg door wolven is ingenomen. 747AM, 20.02-23.00u.

Zomerfestival. Opnamen van het concert dat Cliff Richard 10 juni 2005 in Theater Carré in Amsterdam gaf. De Britse zanger trad eenmalig op met het Metropole Orkest. Radio 2, 22.03-23.00u.