OM NAAR UIT TE KIJKEN

MUZIEK

KCO op de Dam Het Koninklijk Concertgebouworkest opent het nieuwe seizoen met drie concerten o.l.v. chef-dirigent Mariss Jansons. Op 25 aug 20u15 klinkt in het Concertgebouw de Eerste symfonie van Mahler, voorafgegaan door het Vijfde vioolconcert van Mozart, met concertmeester Vladimir Aschkenazy als solist. Zondag 27 aug 21u wordt Mahler op de Dam herhaald tijdens het slotconcert van de Uitmarkt, rechtstreeks op Ned 2. Op 28 aug 20u15 in het Concertgebouw speelt het Concertgebouworkest muziek van Mozart met pianist Alfred Brendel als solist, en van Hans Werner Henze (Sebastian im Traum).

Reserveren 020-6718345.

POP

Body Count Zelden werd de reputatie van een rockband zo comfortabel gebouwd op grond van één nummer, het controversiële Cop killer dat in 1992 van broodheren Time/Warner van het debuutalbum van de zwarte hardrockband Body Count verwijderd moest worden. Het side-project van rapper Ice-T heeft een nieuw album uit, Murder 4 Hire met een hoes waarop Uncle Sam en Magere Hein een monsterverbond zijn aangegaan om dood en verderf te zaaien. Bij Time/Warner zitten ze allang niet meer.

24 aug Paradiso, Amsterdam.

THEATER

Theaterfestival TF-1 In Amsterdam begint het nieuwe Theaterfestival met de korte naam TF-1. Hierop zijn de beste toneelstukken van het seizoen te zien, aangevuld met enkele kandidaten voor de Toneel Publieksprijs. Het festival zet ook voorzichtig een eigen randfestival op,TF-2; een fringe waarvoor iedereen zich kon inschrijven en waarin dan ook totaal onbekende groepen te zien zijn. Sterk vertegenwoordigd in het hoofdprogramma zijn de grootheden Toneelgroep Amsterdam en NTGent, met Opening Night, Don Carlos, en Platform. Op de slotavond worden de grote toneelprijzen uitgereikt.

29 aug t/m 13 sept in Amsterdam. Inl. www.tf-1.nl of 020-6242311.

KUNST & ANTIEK

Antiekdagen Op het Lange Voorhout, de Denneweg en het Noordeinde worden op zaterdag 26 en zondag 27 augustus de Haagse Kunst- en Antiekdagen gehouden. De Antiek-, curiosa- en boekenmarkt staat op op de korte poot van het Lange Voorhout. Op het lange deel, tussen de beelden van Botero, is de Keramiek- en Beeldhouwmarkt. De talrijke galeries, bijzondere winkels en kunsthuizen en de Haagse veilinghuizen zijn speciaal voor deze gelegenheid op zaterdag en zondag open. Er is ook een podiumprogramma met schilders en dichters. Verder bij het centrale informatiepunt is de Kunst- en Antiekbrochure met routebeschrijving te verkrijgen. Hiervandaan vertrekken op beide dagen diverse stadswandelingen. De brochure, stadswandelingen en de rit met een koets zijn gratis

26 en 27 aug van 10-17u