Nederland geliefd bij investeerders in onderzoek

BRUSSEL, 24 AUG. - Nederland hoort tot de top-vijf van Europese landen waar het meeste geld geïnvesteerd wordt in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe produkten. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 400 Europese bedrijven dat de Europese Commissie gisteren in Brussel heeft gepresenteerd. Duitsland, Engeland en Frankrijk horen ook tot de geliefdste plekken voor investeerders in onderzoek en ontwikkeling. Europese bedrijven verwachten de komende drie jaar hun uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling met 5 procent te verhogen. Dat is een forse stijging vergeleken met vorig jaar (0,7 procent). Maar te weinig, zo zei Europees Commissaris voor Wetenschap en Onderzoek Potocnik, om in 2010 de Europese doelstelling te halen om 3 procent van het Europese bruto binnenlands produkt te besteden.