‘Lowlandsterrorist’ had vestje tv-makers

De vermeende terrorist op het muziekfestival Lowlands, die afgelopen weekeinde voor veel commotie zorgde in de provincie Flevoland en op Schiphol, droeg een witte jurk en een legerkleurig vestje met rollen dynamiet met daarop de tekst ‘seksbom’. Het tenue is van tv-programmamakers Rob Muntz en Paul Jan van de Wint.

Muntz droeg het pak in het programma God bestaat niet , dat vorig jaar werd uitgezonden op Nederland 3. De neef van Van de Wint is feestorganisator van ‘Ex Porn Star’ en zijn promotors dragen het pak wel eens. Van de Wint dacht in eerste instantie dat de vermeende terrorist een promotor was. „Maar we hebben momenteel niets te promoten”, aldus Van de Wint. „En toen kwamen we er achter dat een vroegere medewerker het vestje ooit heeft uitgeleend. Blijkbaar aan de jongen die er op Lowlands mee rondliep.”

Van de Wint weet zeker dat het om dezelfde outfit gaat. „Mensen hebben het beschreven en wij missen het tenue.” Het vestje werd ooit gemaakt voor een parodie op de situatie in 2001 waarbij alles en iedereen gecontroleerd werd. „Het is een vreemd idee dat die parodie nu wordt ingehaald door de werkelijkheid.” Het tenue ziet er volgens de programmamaker „behoorlijk nep” uit. „Het is zeer onwaarschijnlijk dat een echte terrorist er zo bij zal lopen.”