Cruijff: golfresort is bouwput

Oud-voetballer Johan Cruijff blijft procederen tegen projectontwikkelaar Colmar Group, ook al is zijn eis ingewilligd om in naam niet langer verbonden te zijn aan een luxueus golfresort in de Spaanse plaats Murcia. Cruijff wil financiële genoegdoening en spande een kort geding aan, dat gisteren diende bij de rechtbank in Amsterdam. Hij eist een vergoeding van negen miljoen euro, waarvan zes miljoen naar een stichting voor gehandicapte kinderen moet gaan.

Volgens Cruijff, die de zitting niet zelf bijwoonde, is het park nog steeds een grote bouwput. Hij vindt dat niet is voldaan aan de gewekte verwachtingen en stelt dat het klachten regent over de kwaliteit. De raadslieden van Colmar Group verwijten Cruijff dat hij afspraken over het binnenhalen van sponsors als Philips, Nike en Mastercard niet is nagekomen.

Uitspraak op 7 september.