AOL zoekt naar goud spammer

De Amerikaanse internetprovider AOL heeft toestemming gekregen van de grootouders van de beruchte spammer Davis Wolfgang Hawke om in hun tuin naar goudstaven te zoeken die hij daar begraven zou hebben.

Robert Davis, de 90-jarige opa van Hawke, maakte gisteren bekend dat hij AOL een eerste zoektocht laat houden. Hij wil een dure juridische strijd met de internetreus, onderdeel van het concern AOL Time Warner, vermijden. Hij staat AOL toe om met sonarapparatuur de grond rondom zijn huis te bekijken.

AOL is naar het goud op zoek omdat het bedrijf vorig jaar 12,8 miljoen dollar (10 miljoen euro) kreeg toegewezen van een federale rechter in een rechtszaak tegen Hawke. Hawke had nationale en lokale wetten overtreden door enorme hoeveelheden ongevraagde e-mails te versturen aan klanten van AOL. Op het hoogtepunt van hun activiteiten verdienden Hawke en zijn partners meer dan 600.00 dollar (468.310 euro) per maand met het versturen van reclamemail voor porno, leningen, medicijnen en juwelen.

Hawke kocht van dat geld goud en platina, dat hij volgens AOL bij zijn ouders en grootouders in de tuin begaven heeft.

Opa Robert Davis gelooft niet dat zijn kleinzoon iets van waarde heeft begraven op zijn land. „De kans daarop is één op tien miljoen.” Mocht de sonarapparatuur iets vinden, dan weet Davis nog niet of hij toestemming zal geven om het op te graven.

Hawke’s moeder Peggy Greenbaum blijft zich verzetten tegen de eis van AOL om op haar land te mogen zoeken naar de schat van haar zoon. Hawke zelf is al maanden spoorloos. (AP)