7 redenen om uit te gaan

1 uit eten met iens

Wagamama

Bij binnenkomst word je door de leiding naar je plek gebracht, binnen een minuut of twee wordt je bestelling vanaf de onderzetter opgenomen en naar de enorme keuken gestraald, alwaar de koks in no time je kom met ramen of teppan bereiden. Aan de lange houten banken is het niet echt comfortabel zitten, voor de nazit zit er niets anders op dan een van de aangrenzende horecagelegenheden op te zoeken. Op bijna elke vraag om informatie lijkt de bediening te antwoorden: Zo doen we dat bij Wagamama.”

goed Het eten is superlekker, niet heel authentiek Japans maar dat is ook niet de bedoeling van het restaurant (het is vooral luxe fastfood, hip Aziatisch). De bediening is vriendelijk en attent. (05-06-2006, Laura)

redelijk Het eten is lekker maar de algemene gang van zaken zeer matig. Wij kwamen binnen en zagen rijen lege bankjes en tafels. Toch werden we in de wachtrij gezet, met als reden dat er niet voldoende personeel aanwezig was. (31-05-2006, Ineke)

Max Euweplein 10, Amsterdam Telefoon (020) 528 77 78 keuken open 12.00-23.00, zo tot 22.00. Japans. Gemiddelde prijs drie gangen à la carte: 16.

2 expo/parade

De Parade gaat vreemd

De echte Parade is inmiddels voorbij maar je kan tot en met zondag nog even nagenieten in het Theater Instituut. Dat kan met een tentoonstelling over vijftien jaar Parade en andere mobiele theaterconcepten zoals Waterval en Boulevard of Broken Dreams. Het leuke is dat er vanavond en zondagmiddag ook nog Parade is in het museum. Er zijn voorstellingen te zien en je kan dansen in de Stille Disco.

Amsterdam: Theater Instituut Nederland, Herengracht 168. Tentoonstelling: dagelijks t/m 27 augustus. Parade + tentoonstelling: do 17.00-24.00u, zo 15.00-21.00u. Informatie: 020-5513300 & www.tin.nl[br/]

3 MODE/TERRAS

Terrazza Martini

Het roemruchte Terrazza Martini bood jarenlang het decor voor de meest spraakmakende jet-setfeestjes in alle grote wereldsteden. Terrazza Martini op het terras van het Amstel Hotel is de moderne interpretatie van het klassieke Italiaanse concept. Je ziet modeshows uit de jaren `50, `60, `70 en `80, afgewisseld met dans en cocktails. Vandaag staat Terrazza Martini in het teken van de jaren vijftig. De dagelijkse fashionshows door de studenten van B Academy vinden plaats om 21.00 uur.

Amsterdam: Terras Amstel Hotel. Van 24 t/m 27 augustus, 17.00-23.00u. Er is plaats voor ongeveer 200 bezoekers. Inl: www.martini.nl[br/]

4 muziek

Loïs Lane Live @ Panama

Club Panama aan de Oostelijke Handelskade bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd. Tijdens de Best of 5 Years Panama maand in augustus, is er elke donderdag een live optreden van Nederlandse artiesten die in het verleden ook al optraden in Panama. Vanavond staat popduo Loïs Lane op het podium van het oude havengebouw. In hun `Loïs Lane goes ABBA` show spelen zij naast de bekende ABBA-hits ook eigen nummers.

Amsterdam: Panama, Oostelijke Handelskade 4. Tijd: 20.00u. Entree: 15 euro. Inl/kaarten: 020-311 8686 & www.panama.nl; www.aub.nl

5 FILM

Heat

In de misdaadthriller Heat van ex-Miami Vice-regisseur Michael Mann is Al Pacino de briljante, werkverslaafde veteraandetective Vincent Hanna en Robert De Niro de meesterkraker Neil McCauley op wie hij jaagt. Heat is de eerste film waarin Pacino en De Niro samen te zien zijn. Vanavond met een inleiding door filmmaker Erik de Bruyn. Regie: Michael Mann. Met: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, John Voight, Tom Sizemore, Ted Levine, Ashley Judd, Diana Venora. VS, 1995.

Amsterdam: Filmmuseum. Tijd: 18.45u. Inl: www.filmmuseum.nl

6 THEATER

Volkert & Mohammed

Wegens succes speelt het Nationale Toneel in Amsterdam een extra reeks van het toneelstuk Volkert van der G. en Mohammed B. van Ger Beukekamp. Hij laat de moordenaars van Pim Fortuyn en Theo van Gogh samen in een cel in discussie gaan. Het gaat hard tegen hard in deze dialoog. Het gemeenschappelijke is hun verzet tegen een materialistisch Nederland. Acteur Khaldoun Elmecky heeft als Mohammed B. een superieure, kalme aanwezigheid. Op de beste momenten moet de toeschouwer vechten tegen opkomende compassie voor de mannen.

Amsterdam: Theater Bellevue. Tijd: 20.30u. Inl: www.theaterbellevue.nl[br/]

7 GANGSTA-RAP

Bodycount - Ice T.

Bodycount is het hardrock-hiphop crossover project van de acterende gangstarapper Ice T. Met deze groep bracht hij in 1992 het controversiële nummer Cop Killer uit, dat zelfs tot afkeuring leidde van de toenmalige president George Bush. Onlangs verscheen er eindelijk weer eens een nieuwe plaat: Murder 4 Hire. Van de oorspronkelijke groep zijn alleen Ice-T en gitarist Ernie C. nog in leven.

Amsterdam: Paradiso. Zaal open: 19.00u, aanvang 20.15u. Entree: 27,50 euro. Kaarten: 0900-0191. Inl: www.paradiso.nl & www.icet.com[br/]