VW-directie dreigt sluiting fabriek

Rio de Janeiro, 23 aug. De directie van de Duitse autofabrikant Volkswagen heeft gedreigd een fabriek in Brazilië te sluiten. Het bestuur heeft de vakbonden in een conflict over een reorganisatie een ultimatum gesteld. Uiterlijk vrijdag moeten de bonden hebben ingestemd met het ontslag van 3.600 medewerkers. Zo niet, dan sluit de fabriek in Anchieta haar poorten. Dat heeft de Duitse zakenkrant Handelsblatt vandaag gemeld. In de fabriek in Anchieta werken 12.000 mensen. Volkswagen heeft in Brazilië onder meer last van de dure munteenheid, de real, en de hoge grondstoffenprijzen. VW wil het conflict in Brazilië hebben opgelost voor het concern op 8 september met bonden in Duitsland praten over fabrieken in eigen land. De topman van Volkswagen, Pischetsrieder, streeft naar een verdrievoudiging van de winst in 2008.