Volkskrant maakt nr. 25.000

De Volkskrant komt vandaag voor de 25.000ste keer uit en bestaat op 1 oktober 85 jaar. Om die reden heeft het dagblad vandaag een tabloideditie uitgebracht van 56 pagina’s, die vooral een blik werpt op de geschiedenis van de krant.

De speciale editie is op diverse plekken in Nederland gratis verspreid: bij boekwinkels en op stations. Wie de dagkrant in het bekende formaat kocht, kreeg de jubileumuitgave er gratis bij. De tabloideditie is volgens hoofdredacteur Pieter Broertjes geen voorschot op de komst van zijn krant op dit formaat. „We blijven kritisch over tabloid, maar het is als bewaarnummer wel een mooi product”, zegt hij.

De jubileumuitgave is met veel lezers gemaakt. Zo schrijven zij over de toekomst van de krant en vertellen bekende en minder bekende Nederlanders wat de Volkskrant voor hen betekent. Ook mochten lezers cartoons insturen. Voor de speciale editie maakte Remco Campert een gedicht over de Volkskrant. (ANP)