Televisie Overige Films

Overboard (Garry Marshall, 1987, VS). Moralistisch romantische komedie. Een gefortuneerd leeghoofdje (Goldie Hawn) lijdt aan geheugenverlies. De wraaklustige timmerman (Kurt Russell) laat haar opdraaien voor zijn chaotische huishouden en vier kinderen. RTL5, 20.30-22.35u.

Contact (Robert Zemeckis, 1997, VS). Jodie Foster speelt de sterren van de hemel als gedreven wetenschapster, op zoek naar tekenen van buitenaards leven, in spirituele sciencefictionfilm. Enkele visuele hoogstandjes overvleugelen een minder overtuigend scenario naar de roman van Carl Sagan. Net5, 20.30-23.15u.

Nos vies heureuses (Jacques Maillot, 1999, Fr). Speelfilmdebuut van Maillot over drie vrouwen die in een Parijs een appartement delen en een brede kring van minnaars, familieleden en vrienden hebben. Volgens de regisseur wordt er in alle lagen van de Franse beroepsbevolking onder de veertig stevig geblowed. Arte, 22.40-1.00u., Duits ondertiteld.

Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Café (Jon Avnet, 1991, VS). Regiedebuut verfilmt op hartverwarmende wijze Fannie Flaggs roman. Ongelukkige huisvrouw Kathy Bates luistert naar verhalen van bejaarde Jessica Tandy over de vriendschap tussen twee koppige vrouwen in het Alabama van de jaren dertig. ZDF, 0.40-2.45u., nagesynchroniseerd.

Corky Romano (Rob Pritts, 2001, VS). Parodie met Saturday Night Live-komiek Chris Kattan als onnozele zoon van maffiabaas Peter Falk. BBC1, 0.50-2.15u.

All or Nothing (Mike Leigh, 2002, GB/Frankrijk). Regisseur van Secrets and Lies, Naked en Vera Drake maakte wrang portret van het vreugdeloze leven van een arbeidersgezin, hun vrienden, collega’s en buren. Het is alsof ze allemaal voortdurend naar de grond kijken. Moeder Penny walgt zelfs als ze een avondje uit is. ARD, 1.05-3.05u., nagesynchroniseerd.