Sonja Barend (66) stopt met tv

Sonja Barend (66) stopt met het maken van televisieprogramma’s. Vanaf 4 november is ze nog negen weken te zien met een serie over vijftig jaar tv. Daarna stopt ze. Dat zei Barend gisteren in Amsterdam bij een presentatie van programma’s van de VARA.

In de serie kijkt Barend terug op vijftig jaar televisie. „Het is heel mooi als je met zo’n serie je tv-loopbaan afsluit”, zei ze. Zelf maakte Barend een groot deel van die televisiegeschiedenis mee, ze werkt er sinds 1966.

Barend nam het besluit maandagavond toen ze een boterham met zalmmayonaise at („vergeten boodschappen te doen”). „Ik heb altijd gezegd dat het leuk is om een beetje verrimpelde kop op tv te zien, maar het moet toch een keer afgelopen zijn. Een mooiere afronding dan dit programma is er niet.” Paul de Leeuw zei in een reactie: „Ik haal haar wel weer over.”