Sofa-skinheads

In de papieren krant vandaag een stuk over Russische ‘sofa-skinheads’ die maandag een bloedige bomaanslag op een oosterse markt pleegden, de eerste in haar soort. Hier vindt u het.   Eigenlijk werken ze hetzelfde als de jongste generatie Al Qaeda-wannabees in Europa: hoogst beïnvloedbare vriendengroepjes die te lang op op de sofa achter het toetsenbord zitten, geïsoleerd raken, elkaar via chatrooms ophitsen en dan zonder coördinatie tot terreur overgaan.

skins.jpgIn de papieren krant vandaag een stuk over Russische ‘sofa-skinheads’ die maandag een bloedige bomaanslag op een oosterse markt pleegden, de eerste in haar soort. Hier vindt u het.  

Eigenlijk werken ze hetzelfde als de jongste generatie Al Qaeda-wannabees in Europa: hoogst beïnvloedbare vriendengroepjes die te lang op op de sofa achter het toetsenbord zitten, geïsoleerd raken, elkaar via chatrooms ophitsen en dan zonder coördinatie tot terreur overgaan. Rusland heeft er een probleem  bij. 

Een Russische kennis stelde vandaag dat de skinheadterreur ook samenhangt met postkoloniale Sovjetnostalgie. ‘Dat soort jongens denkt dat de wereld vroeger bang was voor Russen en nu op ze neerkijkt. Dus forceren ze de zaak.’ Respect, man.

    • Coen van Zwol