Sectie na overlijden amokmaker

Een 26-jarige Rotterdammer die afgelopen zondag na afloop van het evenement Bavaria City Racing werd aangehouden door zes beveiligers, is gisteren overleden. De Rotterdammer werd bij zijn aanhouding onwel, en met ernstig inwendig hoofdletsel opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum. Of het overlijden van de man in direct verband staat met zijn aanhouding, moet vandaag duidelijk worden bij een sectie op het lichaam. Zes beveiligers tussen 20 en 45 jaar oud zitten sinds gisterochtend vast. Ze zijn aangehouden door de politie op verdenking van openlijke geweldpleging.

De man maakte volgens een woordvoerder van de politie Rotterdam Rijnmond deel uit van een groep die zich na afloop van de race „vervelend ophield” in het vipdorp. „Toen wij daar aankwamen, was de man aangehouden nadat hij volgens getuigen volledig door het lint was gegaan.” Toen een dag later bleek dat de man ernstig inwendig letsel had opgelopen, werden zes beveiligers van het beveiligingsbedrijf International Security Agency (ISA) aangehouden. Een woordvoerder van het beveiligingsbedrijf zegt de dood van de man ten zeerste te betreuren. Het bedrijf heeft „vertrouwen” in een goede afloop voor de zes beveiligers. „Zij hebben gehandeld volgens de instructies. Het zijn integere mensen.” Volgens de ISA-woordvoerder was het „bijzonder moeilijk” geweest de man onder controle te krijgen. „Je probeert een incident niet te laten escaleren. Dat is niet gelukt. Op een gegeven moment moet je er dan meerdere mensen op zetten.” De groep jongeren zou gedurende vrij lange tijd overlast hebben veroorzaakt. De organisator van het evenement, Rotterdam Racing, wacht de uitkomst van het onderzoek af.