Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met televisie-journalist en toekomstig Nova-presentator Twan Huys over zijn boek I ben een New Yorker waarin schrijft over zijn Amerikaanse jaren. Radio 1, 19.04-20.00u.

Zomeravondconcert. Rechtstreeks uit de Broederkerk in Zeist muziek van Mozart, Schumann en Schnittke. Mozart wordt vanavond zowel serieus als met een knipoog behandeld. Alexander Pavlovsky en Amihai Grosz, twee leden uit het Jerusalem Quartet, spelen Mozarts Duo KV 423 voor viool en altviool. Aangevuld door cellist Zvi Maschkowski en pianiste Ella Barshay voeren zij ook het pianokwartet KV 478 van Mozart uit. Het muzikale grapje is afkomstig van de in 1997 overleden Alfred Schnittke. Hij schreef het duet Moz-art, op basis van Mozarts onvoltooide schetsen voor pantomimemuziek. Verder zingt de Nederlandse bas Robert Holl, begeleid door Fransje Dorst, Schumann’s Dichterliebe op. 48. Radio 4, 20.02-23.00u.

Spotlight. Herhaling van het gesprek met toetsenist Robert Jan Stips, aan de hand van platen die invloed op hem hebben gehad. Radio 4, 23.00-24.00u.