Opnieuw regen

Voor de verandering was het in het hele land droog, maar lang duurt dat niet. Vanavond al gaan er buien vallen in het zuidwesten van het land en komende nacht komt het hele westen aan de beurt.

De weerkaarten voor de komende dagen laten zien dat er nog flink wat nattigheid is te verwachten gedurende de laatste augustusweek. Daarbij is het vooral overdag aan de koele kant. Hier en daar is er deze maand al iets meer dan 260 millimeter regen gevallen. Het absolute neerslagrecord van twee jaar terug, 325 millimeter in Maasland, komt daarmee in zicht.

Een kleine storing trekt morgen langzaam over België of de zuidelijke helft van Nederland oostwaarts. In de baan van deze storing gaat het opnieuw langdurig regenen, wat lokaal meer dan 20 millimeter hemelwater zal opleveren. Vooral het noordwesten van Nederland houdt het wat droger. Bij weinig wind wordt het maximaal 20 graden, maar in aanhoudende regen is het rond 16 graden. Er staat weinig wind.

De storing zal ook vrijdag veel bewolking veroorzaken. De ochtend begint vrij droog, maar later leeft de buienactiviteit opnieuw fors op. Het blijft rustig en de temperatuur is vergelijkbaar met die van vandaag. Ook gedurende het weekeinde is de buienkans groot en zondag steekt daarbij ook nog eens een matige tot vrij krachtige noordwester op.