Muzikanten last op vluchten GB en VS

LONDEN. Muzikanten ondervinden grote problemen door de strenge veiligheidsmaatregelen die sinds enkele weken gelden op vluchten van en naar Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Hun muziekinstrumenten mogen niet mee als handbagage, maar veel instrumenten zijn veel te kwetsbaar om in het vrachtruim te worden vervoerd. De Amerikaanse violisten Marc Ramirez en Olivia Hajioff, die samen spelen onder de naam Marcolivia, meldden bij de BBC dat ze veel hinder ondervonden van de veiligheidsmaatregelen. Deze zomer speelde het duo op verschillende festivals in Europa, en de twee wilden op 27 augustus naar de Verenigde Staten terugkeren. Hen is echter medegedeeld dat hun violen niet mogen worden vervoerd als handbagage. En dat terwijl hun instrumenten, volgens Hajioff, `extreem kwetsbaar en kostbaar zijn.` Verschillende muzikanten vrezen rechtszaken als gevolg van contractbreuk, wanneer zij zich door de maatregelen niet kunnen houden aan afspraken voor optredens. De maatregelen blijven voorlopig echter van kracht.