Jarige Vaio’s

Je zou het bijna vergeten, maar het is tien jaar geleden dat Sony zijn Vaio-serie introduceerde: een productlijn van stijlvolle – en daardoor vaak iets duurdere – computers. Voor Windows-gebruikers met smaak, zeg maar. Het duurde tot 1999 voordat de eerste Vaio’s in Nederland te koop waren. Persoonlijk favoriet is de Vaio C1 Picturebook, een

hebbuh_2308.jpgJe zou het bijna vergeten, maar het is tien jaar geleden dat Sony zijn Vaio-serie introduceerde: een productlijn van stijlvolle - en daardoor vaak iets duurdere - computers. Voor Windows-gebruikers met smaak, zeg maar. Het duurde tot 1999 voordat de eerste Vaio’s in Nederland te koop waren. Persoonlijk favoriet is de Vaio C1 Picturebook, een ultraportable notebook. Dichtgeklapt paste de Picturebook bijna in je binnenzak, opengeklapt veranderde -ie in Windows 98 (later met XP) met foto- en videocamera.


In de VS is voor het Vaio-feestje en gelimiteerde anniversary-serie uitgebracht van Vaio FJ-notebooks. Die waren al in allerlei kekke kleuren verkrijgbaar, maar nu krijgen ze ook nog eens een ander dessin mee. De opdruk varieert van speels groene bloemen tot orange burst. Sony verkoopt power en personality, is de boodschap. En als een kleurtje of een behangetje niet persoonlijk genoeg is, kun je je notebook ook nog eens laten graveren. Vanaf 1.400 dollar in Sony’s Amerikaanse webshop.

    • Marc Hijink