Gevlucht voor geweld in Sri Lanka

Gevlucht voor geweld in Sri Lanka Arichal munai, 23 aug. Sri-Lankese vluchtelingen komen aan op het strand van het Zuid-Indiase Arichal Munai. Zij zijn hun land ontvlucht vanwege het opgelaaide geweld tussen het regeringsleger en strijders van de separatistische Tamil Tijgers. Elke dag maken vluchtelingen de oversteek naar India via de smalle Straat van Palk . Ze laten vaak hun vissersbootjes of akkers achter in Sri Lanka en verkopen soms hun juwelen om de boottocht te financieren. Vandaag maakte het Internationale Rode Kruis bekend dat het een veerboot beschikbaar heeft om buitenlanders te kunnen evacueren uit het noorden van het eiland, waar het geweld het hevigst is. (Foto Reuters) Sri Lankan refugees arrive in Arichal Munai at Ramanathapuram district in southern India August 21, 2006. Everyday, boatloads of Sri Lankans arrive on the shores of southern India, leaving their fields and fishing boats behind and even selling their jewellery to pay for the passage. Photo taken August 21, 2006. REUTERS/Babu (INDIA) REUTERS