Feyenoord versterkt zich met twee flankverdedigers

Rotterdam. Voetbalclub Feyenoord heeft met FC Utrecht een akkoord bereikt over de overgang van Dwight Tiendalli naar de Rotterdamse club. Dit meldde Feyenoord gisteren op de website. De 20-jarige rechtsback tekent bij Feyenoord een contract voor vier seizoenen. Eerder kwam Feyenoord ook al tot een akkoord met linksback Philippe Leonard. De Belgische ex-international was op een zijspoor beland bij het Standard Luik van Johan Boskamp. Tiendalli speelde de afgelopen twee jaar in de Domstad en genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax. De jeugdinternational had nog een driejarig contract bij de Utrechters.

Feyenoord moet zich ondertussen ook zorgen maken over de enige overgebleven centrumspits in de selectie. De aanklager betaald voetbal heeft een vooronderzoek ingesteld naar de vermeende elleboogstoot van Pierre van Hooijdonk in de wedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen zondag. Dat meldde de voetbalbond gisteren.

Van Hooijdonk trof in een luchtduel Arnold Kruiswijk in het gezicht, maar werd niet bestraft door scheidsrechter Temmink. De 36-jarige spits krijgt tot volgende week maandag de tijd een verklaring af te geven.