Diesel naar record op zoutvlakte Utah

Diesel naar record op zoutvlakte Utah Bonneville, 23 aug. De Engelsman Andy Green op weg naar een nieuw snelheidsrecord op land voor dieselauto’s, op de zoutvlakten van Bonneville in Utah. Hij haalde een snelheid van 328 mijl per uur, bijna 525 kilometer per uur. Al vele decennia worden op de zoutvlakten in de buurt van Salt Lake City snelheidsrecords gebroken, sinds de toenmalige burgemeester van de mormonenstad, Ab Jenkins, halverwege de jaren dertig erin slaagde de Britse miljonair Malcolm Campbell zover te krijgen een poging te doen om op de zoutvlakten het snelheidsrecord te breken. In het begin van de vorige eeuw waren de stranden van Daytona Beach de vertrouwde plek voor het vestigen van snelheidsrecords. Behalve Campbell met zijn fameuze Bluebirds was zijn landgenoot Henry O’Neal de Hane Segrave daar een vertrouwde verschijning. Foto AP British driver Andy Green goes for a new unofficial world diesel powered land speed record of over 328 mph over two runs Tuesday, Aug. 22, 2006, on the Bonneville Salt Flats in Utah. The record will be become official when the FIA board meets next month. (AP Photo/Douglas C. Pizac) Associated Press