Dertig doden bij nieuw geweld in Zuid-Afghanistan

Kandahar, 23 aug. In Zuid-Afghanistan zijn gisteren en vandaag in totaal dertig doden gevallen bij geweld tussen opstandelingen enerzijds en NAVO en Afghaanse veiligheidstroepen ander-zijds. Een aanslagpleger reed gisteren in de stad Kandahar met een bomauto in op een Canadese patrouille. Bij de daaropvolgende explosie kwam een kind om het leven. Vier leden van de NAVO-stabilisatiemacht ISAF-III raakten gewond. Een van hen overleed vanochtend aan zijn verwondingen. Vanochtend kwamen in het district Daman drie burgers om bij een bomexplosie langs de kant van de weg. NAVO-vliegtuigen bombardeerden vermeende Talibaan-strijders, daarbij vielen elf doden. In de provincie Helmand doodden Britse troepen gisteren bij een vuurgevecht negen opstandelingen. In de provincie Paktika doodden opstandelingen vijf Afghaanse politieagenten.