De metro is er niet voor niets

metroooo.jpgMatt Green and Don Badaczewski begonnen woensdagochtend om zes uur in New York (12 uur ‘s middags in Nederland) met hun zinloze maar vermakelijke uitdaging: ze willen het hele metrostelsel afreizen, elke lijn afgaan. En dat alles zonder boven de grond te komen.

Kijk voor de lol even naar de kaart. Ze begonnen bij Rockaway Park (helemaal rechts op de kaart, A-lijn) en eindigen als het goed is morgenochtend (twaalf uur donderdagmiddag in Nederland) in Pelham Bay Park (lijn 6, rechtsboven op de kaart).

Waarom? Ze willen het huidige record van 25 uur verbreken. Maar eigenlijk omdat „iemand het toch moet doen”. De ingenieur en de rechtenstudent verdienen er niets mee en hebben er uren van oefenen ingestoken.

Je kunt de laatste uren misschien nog live meemaken via hun eigen blog of door in te bellen op +1-718-407-4697. Daarop laten ze op de zeldzame momenten van bereik onder de grond een berichtje achter.

De getallen? 488 stations die ze moeten aandoen. Ontelbare zakken van de snack Beef Jerky, iets anders willen ze niet eten. Anders worden ze teveel opgehouden door de 77 mannen-wc’s. Waarvan ze hopen dat er zo nu en dan eentje niet gesloten of te vies is.

    • Freek Staps